View Full Version : Ex YU
satvane
25-11-2007, 08:41 PM
Zdravo posto vidim da sve nacionalnosti pisu na ovaj forum zasto niko ne pise na neki balkanski jezik iz bivse YU a znam da nas ima mnogo i EX YU sto posecuje ovaj forum pa bilo bi redno i pisemo na neki cirilicni jezik pa da razume i ostali a ne stalno da me pitaju sta bese ono ili ovo
Pozdrav iz Makedonije
p.s izvinite za gramatiku
flo77is
25-11-2007, 10:44 PM
Zdravo posto vidim da sve nacionalnosti pisu na ovaj forum zasto niko ne pise na neki balkanski jezik iz bivse YU a znam da nas ima mnogo i EX YU sto posecuje ovaj forum pa bilo bi redno i pisemo na neki cirilicni jezik pa da razume i ostali a ne stalno da me pitaju sta bese ono ili ovo
Pozdrav iz Makedonije
p.s izvinite za gramatiku
U redu, ali bilo bi lijepo da i na engleskom to isto napisemo.
Pa da mogu i ostali razumijeti ono o cim pisemo, pa da nadju nesto korisno u tome :p
Pozdrav iz Kumanova ;)
That's OK, but it would be good if we put it also in english.
So could others understand, and could find something useful in our posts :p
Regards,
flo77is
teakiki
26-11-2007, 01:34 AM
pa koga ste od makedonija zosto ne pisete na makedonski?
poz od ohrid
satvane
26-11-2007, 10:33 AM
Pisuvam na srpski zatoa sto cel balkan razbira srpki i slovencite i bugarite i rumunite,a ako pisuvam na makedonski ke razberat samo makedoncite i bugarite, pa zatoa srpski odbrav za da moxe cel balkan da razbere, ne mislev nikogo da povredam i zatoa se izvinuvam
flo77is
26-11-2007, 01:53 PM
Ne e nikakov problem na koj jazik pisuvate, samo e bitno da se pridrzuvame do glavnoto pravilo, site da pisuvame istovremeno na angliski, bidejki e toa megjunarodno izbran jazik kojsto povekjeto go razbiraat.
Pozdrav od Kumanovo
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.